

INDIAN CONCRETE INSTITUTE - BENGALURU CENTRE

Organises

1-DAY NATIONAL SEMINAR ON HIGH STRENGTH CONCRETE

On 13th February 2019, Wednesday. Venue: The Capitol Hotel, Raj Bhavan Road, Bengaluru – 560 001.

CONCRETE – is the most consumed material in the World, next only to water. Today, large scale Construction projects cannot be thought of without Concrete. The Olympic motto of "Higher, Faster, Stronger" seems to be exactly similarly to the performance demand of Concrete today. As buildings 'grow' taller and projects become bigger, the Construction Industry professional's goal is to provide best-in-class construction materials. Materials that meet the ever perpetual need of time-cost-qualityenvironment-safety and also have characteristics precisely addressing the changing dynamics of locational requirements are the need of the hour. HIGH STRENGTH CONCRETE, HSC in short, is that material which precisely meets all these aspirations and more. Whats more, HSC offers itself to innovation and upgrade.

HIGH STRENGTH CONCRETE is the Smart Material of today. All Stake holders in any Construction project necessarily need to have proper understanding of this agile and versatile material as well as understand the immense intrinsic advantages that HSC provides. To ensure that maximum benefit accrues by adopting HSC, one also needs to have a proper understanding of Design, preparation and placing of this amazing material.

The Indian Concrete Institute – Bengaluru Centre (ICI-BC) is a pioneer professional organisation, a not-for-profit entity, which is at the forefront of bringing application-oriented body of knowledge to update the know-how of Engineering Professionals and help build the skills in the Construction and Infrastructure Industry. In line with this continuing endeavour, ICI-BC is organising a **1-day Seminar titled "High Strength Concrete" on 13th February 2019, Wednesday, at The Capitol Hotel, Raj Bhavan Road, Bengaluru.** Get to know more about High Strength Concrete. Experts and hands-on Professionals will speak on vital aspects of High Strength Concrete. Please register early to book your seats in advance, as registration is limited. Limited Sponsorship slots are also available. Please get in touch with ICI-Bengaluru Centre office (contact details mentioned overleaf) for more information and for registration.

We look forward to meet you at this Seminar on 13th February 2019, Wednesday, for a wonderful interaction of professionals, knowledge-updation and skill-enhancement.

Team ICI-BC.

TO REGISTER AND FOR MORE DETAILS, PLEASE CONTACT:

Indian Concrete Institute – Bengaluru Centre, Karnataka, No.2, UVCE Alumni Association Building, K. R. Circle, Bengaluru – 560001. Phone: 080-22224803. Email: icikbc@gmail.com Website: http://www.icikbc.org, http://www.indianconcreteinstitute.org

1-DAY NATIONAL SEMINAR ON HIGH STRENGTH CONCRETE

On 13th February 2019, Wednesday

Venue: The Capitol Hotel, Raj Bhavan Road, Bengaluru – 560 001

PROGRAM SCHEDULE

SI. No	Duration	Timings	Details of program
1	30 min	9.00 am – 9.30 am	Registration
2	5 min	9.30 am – 9.35 am	Welcome address by Er. Ravishankar M, Chairman ICI (BC)
3	10 min	9.35 am - 9.45 am	Lighting of Lamp by Dignitaries & Address by Dr. M U Aswath, Vice President (south), ICI
4	70 min	9.45 am – 10.55 am	Session 1: Materials and Proportioning of High Strength Concrete By Dr. R V Ranganath, Professor, Civil Engg. Dept, BMSCE, Bengaluru.
5	20 min	10.55 am – 11.15 am	Tea Break
6	10 min	11.15 am – 11.25 am	Sponsors presentation
7	70 min	11.25 am – 12.35 pm	Session 2: Production of High Strength Concrete
8	10 min	12.35 am – 12.45 am	Sponsors presentation
9	60 min	12.45 pm – 1.45 pm	Lunch Break
10	70 min	1.45 pm – 2.55 pm	Session 3: High Strength Concrete in Structural System – Design Perspective By Er. G H Basavaraju, Principal Consultant M/s. Chethana Consultants, Bengaluru.
11	20 min	2.55 pm – 3.15 pm	Tea Break
12	70 min	3.15 pm – 4.25 pm	Session 4: High Performance Concrete in Palais Royale By Er. Girish Dravid, Director, M/s. Sterling Engineering Consultancy Services Pvt Ltd, Mumbai.
13	65 min	4.25 pm – 5.30 pm	PANEL DISCUSSION. Theme: Competitive advantage, Practical viability, Cost-economics, comparable alternatives of High Strength Concrete.
14	10 min	5.30 pm – 5.40 pm	Feedback from participants
15	5 min	5.40 pm – 5.45 pm	Vote of thanks by Dr. Radhakrishna , Secretary ICI (BC)
Pl	ease Note: Scl	nedule is subject to modij	fications depending on contingencies that may arise.
DELEGATE FEE:			SPONSORSHIP & MARKETING COLLATERALS:
Rs.2,000 + (Non-memb Student: Rs For Payment Elec Account Na Account No Account No	t through online ban t through online ban t tronic Transfe me : Indian C Karnato . : 0412101 pe : Current A	2,360/- ST@18% = Rs.2,950/- 8% = 1,180/- king, please note the following details r: RTGS / NEFT Details: Concrete Institute – ika Bangalore Centre 0000530 Account	<i>Supporting Orgn.: Rs.15,000/-</i> (includes free admission to 2 delegate + insert of One technical literature in Delegate Kit) & Logo display at backdrop. <i>Rs.10,000/-</i> Insertion of Two-Marketing collaterals in Delegate
Mansion, J Pan No :	: SYNB000 ne & Address C Road, Bengalu AAATI0256J / C	0412 J.C. Road Branch, Jasmine ru – 560 002 Karnataka. GSTN No : 29AAATI0256J1ZM	Kit: Above payments are excluding GST 18% Please email receipt / reference number clearly mentioning your name and date of remittance, to: icikbc@gmail.com, so as to receive a confirmation of your registration from ICI office. NCRETE FROM EXPERTS & PRACTISING PROFESSIONALS IN THE

F TO KNOW MORE ABOUT HIGH STRENGTH CONCRETE FROM EXPERTS & PRACTISING PROFESSIONALS IN THE INDUSTRY. ENROLL TODAY!

Limited Seats. Please register early as registration is on 'First-come-first-served' basis. *Session durations subject to change. Decision of ICI-BC shall be final and binding on matters of interpretation w.r.t this Seminar.