ONE DAY NATIONAL SEMINAR ON "NEW AGE CONCRETES FOR HOUSING AND INFRASTRUCTURE PROJECTS"

On Friday, 22nd July 2022 at 9.30 AM

Venue: Seminar Hall, 2nd Floor, Bangalore Institute of Technology (BIT), K R Road, V.V. Puram, Bengaluru – 560004

PROGRAM SCHEDULE

| SI. No | Duration | Timings | Details of program |
|--------|----------|---------------------|--|
| 1 | 60 min | 8.30 am - 9.30 am | Registration |
| 2 | 20 min | 9.30 am – 9.50 am | Welcome address by: Dr. R Nagendra Chairman, organising Committee-Seminar Dr. L R Manjunatha , Hon. Chairman ICI(BENC) |
| 3 | 20 min | 9.50 am – 10.10 am | Address by Guest of Honour: Dr. M U Aswath, Principal, B.I.T, Bengaluru Dr. H B Balakrishna, Professor & Head, Dept. of Civil Engineering, B.I.T, Bengaluru Followed by Lighting of Lamp by Dignitaries |
| 4 | 60 min | 10.10 am – 11.10 am | Session 1: Presentation on – "LGS- Composite Partition Wall and LGS Composite Load Bearing Wall" Dr. R. Gopalan, Director & CEO, RV-TIFAC Composites Design Centre, established by Government of India in Bangalore. |
| 5 | 20 min | 11.10 am - 11.30 am | Tea/coffee - Break |
| 6 | 60 min | 11.30 pm – 12.30 pm | Session 2: Presentation on -"Potential of Structural Masonry for Housing Projects" Dr. S. Raghunath, Professor, Department of Civil Engineering, BMS College of Engineering, Bengaluru. |
| 7 | 15 min | 12.30 pm – 12.45 pm | Sponsor presentation slot – 1 M/s. S.K. STEEL TECH PRIVATE LIMITED |
| 8 | 45 min | 12.45 am – 01.30 pm | Session 3: Presentation on – "Ultrafine Range of Innovative Products" by Er. Ajay Pathik, CEO, Ultrafine Mineral & Admixtures Private Limited, Mumbai |
| 9 | 60 min | 01.30 pm - 02.30 pm | Lunch Break |
| 10 | 60 min | 02.30 pm – 03.30 pm | Session 4: Presentation on – "Challenges in Concrete during Mixing, transporting & placing and solutions" Er. G Shivaprakash, National Manager – Admixture System, M/s. Fosroc Chemicals (India) Pvt. Ltd, Bengaluru. |
| 11 | 15 min | 03.30 pm – 03.45 pm | Sponsor presentation slot - 2 M/s. THE INDIA CEMENTS LIMITED |
| 12 | 15 min | 03.45 pm – 04.00 pm | Sponsor presentation slot – 3 Corporate presentation - |
| 13 | 20 min | 04.00 pm - 04.20 pm | Tea/coffee - Break |
| 14 | 60 min | 04.20 pm – 05.20 pm | Session – 5: Presentation on – "Future of Concrete' - In Housing & Infrastructure Projects" Er. G Sreenivasa, Formerly V P & Head – White topping & RMD Technology, UltraTech Cement Limited, Bengaluru. |
| 15 | 10 min | 05.20 pm - 05.30 pm | Vote of thanks by: Dr. R L Ramesh , Hon. Secretary ICI (BENC) |