1-DAY NATIONAL SEMINAR ON:

Precast Concrete Technologies

"The Latest Trends for Quality Construction in Housing & Infra-Sectors"

On 7th September 2019, Saturday

Venue: The Capitol Hotel, Raj Bhavan Road, Bengaluru – 560 001

PROGRAM SCHEDULE

SI. No	Duration	Timings	Details of program
1	60 min	8.30 am – 9.30 am	Registration
2	5 min	9.30 am - 9.35 am	Welcome address by Dr. L R Manjunatha, Chairman ICI(BC)
3	10 min	9.35 am – 9.45 am	Address by: Er. Raghanna R Doddihal, KUIDFC, General Manager-Technical, Bengaluru Followed by Lighting of Lamp by Dignitaries
4	45 min	9.45 am – 10.30 am	Session 1: Keynote address on – "Precast Construction 'Myths and Reality" by Mr. Raj Pillai, Managing Director, M/s. Starworth Infrastructure & Construction Ltd, Bengaluru
5	20 min	10.30 am – 10.50 am	Gold sponsor presentation-1: M/s. Elematic India Private Ltd Er Vaibhav Singhal, Topic: Precast technology for affordable homes & usage of BIM in Design.
6	10 min	10.50 am - 11.00 am	Tea Break
7	45 min	11.00 am – 11.45 am	Session 2: Presentation on – "Proportioning of Concrete Mixes for Precast Elements" by Dr. R Nagendra, Senior Director, M/s. Stedrant Technoclinic Pvt Ltd, Bengaluru
8	20 min	11.45 am – 12.05 pm	Gold sponsor presentation-2: M/s. CDE Asia Limited Dr. A. Bandyopadhyay, Topic: Advantages of Washed M sand Vs VSI dust
9	20 min	12.05 am – 12.25 pm	Silver sponsor presentation-3: M/s. ARTO PRECAST Er. Charrith Reddy, Topic: The Unseen Benefits of Precast
10	45 min	12.25 am – 1.10 pm	Session 3: Presentation on –"Architectural Precast Concrete" Er. Pradeep Ghumare, Director, IND-TECH Consultants NOE Formwork India Pvt. Ltd. Pune.
11	50 min	1.10 pm – 2.00 pm	Lunch Break
12	45 min	2.00 pm – 2.45 pm	Session 4: Presentation on – "Latest Trend in Early Strength (HES) Concrete" By Er. Shivaprakash G, Sr. Manager-Admixture and Technical Training Academy, M/s. FOSROC Chemical (India) Pvt Ltd, Bengaluru
13	20 min	2.45 pm – 3.05 pm	Silver sponsor presentation-4: M/s. RMC India Ltd Er. Sanjeev Kumar Sharma, Topic: Innovations in Concrete
14	45 min	3.05 pm – 3.50 pm	Session 5 " Presentation on – Enhancing Build-ability using Precast Concrete Technology" Er. Nagaraja M Thontalapura, Project Consultant, M/s. CKM Consultants (India) Pvt. Ltd, Bengaluru.
15	10 min	3.50 pm – 4.00 pm	Tea Break
16	45 min	4.00 pm – 4.45 pm	Session 6: Presentation on – "Precast, an Industry for you?" By Er. J B Ravishankar, President, M/s. GRIPS INDIA, Bengaluru.
17	60 min	4.45 pm – 5.45 pm	PANEL DISCUSSION:
18	10 min	5.45 pm – 5.55 pm	Feedback from participants
19	05 min	5.55 pm – 6.00 pm	Vote of thanks by Dr. R L Ramesh , Secretary ICI (BC)